26 Şubat 2009 Perşembe

Genç Bakış!

Genç Bakış'ı izlerken cidden duygu seli oluyorum. Pek hoş duygular olmuyor genelde, ama algılarım açılıyor resmen ya. Gözlerim fıldır fıldır oluyor.

Forum ya da söyleşi tarzı fikirlerin tartışıldığı bir program olması güzel.

Üniversite gençliğinin halini gösteriyor hem.

Maşaallah kanları kaynıyor, bentlerine sığmıyor taşıyorlar. Ama hangi düşünceyi savunursa savunsun, akılcı bir zihniyete sahip kimse yok.

Birkaç akılcı kelam edenin niyeti de fanatikçe adandığı düşünceyi rasyonelize etmek için bir yol bulmak. Bindirilmiş kıtalar.

Ay, bir de bazı bazı sorular çıkıyor, şaka gibi. Nasıl anlatsam?

Hani, "Uçak düştüğünde kara kutulara birşey olmuyorsa, neden bütün uçağı kara kutulardan yapmıyoruz? eki eki" diyen so-called komedyen zihniyeti vardır ya. Aynı öyle.

Bir de mesela kürsüde konuşan adam güzel ve mantıklı olduğu evrensel olarak herkes tarafından kabul edilecek bir lakırdı dillendiriyor. Kendisiyle aynı siyasi görüşte olmayan adanmış gençlerimiz ise iş olsun diye muhalefet ediyorlar ona. Zaten ülkemizde düşmanının ak dediğine kara demeyen yok gibi.

Abbas Güçlü'yü seviyorum ama ya. Aynı Rocky Balboa karakterinde bir adam bence. Espri anlayışı falan tıpkısının aynısı. Aynı zamanda ablak falan bir şahıs, düşüncelerine de katılmayabilirim, ama hoşgörü sahibi bir adam. Özünde iyi biri.[hehe]

Kadrolu Genç Bakış katılımcısı Ahmet Özal'a da bayılıyorum. Turgut Özal'ın politikalarını savunmak için ürettiği ultra-zekice argümanları huşuyla izliyorum. Salondaki insanların beyefendinin sözlerini ciddiyetle dinlemelerini de oldukça eğlenceli buluyorum.

Sonra da Ebruli'yi açtım. Ebru Şallı. Pilates yapıyor.

3 yorum:

Buğra dedi ki...

asdasduh eleman ali sirmen'in kültür seviyesini sorguladı

Unknown dedi ki...

Olm izleme şu programı ya, uykusuz kaldığına yazık Buğracım ya..

kaan dedi ki...

genç bakış'ta bazen aklı başında öğrenciler görüyoruz.hakkını yemeyelim programın.fakat türban serbestliğinin meclis'te görüşüldüğü sıralar genç bakış ve 32.gün şovenist programlar halini almıştı.esasen şimdi de farklı değil ama o sıralar bariz bir şekilde rahatsız ediciydi.