4 Temmuz 2012 Çarşamba

Ünlü ekonomist, düşünür ve iflah olmaz yengeç Kerem Kılıç'ı konuk yazar olarak bloguma ekledim. İlerleyen günlerde İngiltere deneyimi, kariyer, aşk ve ontolojik meseleler ile ilgili yazılar yazacak.

Master yorucu bir modda ilerlemeye devam ediyor. Özellikle, bu yoğunluğun sadece fen bilimleri ve stres yönetimi alanlarında gelişmeme yardımcı olmasından oldukça rahatsızım. Gelecekte kendimi diğer yönlerden de geliştirebileceğim ortamlar bulacağımı umuyorum.

Bildiğiniz üzre öznel akıl kavramının nesnel akıl kavramı üzerinde egemen olması her şeyi değersizleştirdi. In other words, akıl - ve diğer erdemler -  bize maksimum fayda sağlaması, araçlar ve amaçlar arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi için kullandığımız bir araçtan ibaret artık. İnanç, erdemler, insanlar ve her şey izafileşti. İnsanlar yaşamlarını hangi değerler üzerine kuracaklarını bilmiyorlar, çoğunlukla arayıştalar. Her şeyin izafi olması kitlelerin kolayca manipüle edilebilmesi sonucunu da doğurdu.

Doğru kavramı relatif olabilir. Ama bu egemen çıkarlarca eğilip bükülebilmesi gerektiği anlamına gelmiyor. En azından hep beraber, sürdürülebilir bir şekilde yaşayabilmek için bir sistem kurmalıyız.

Laboratuvar staj raporumu yazmaya devam etmem gerekiyor haftalardır yaptığım gibi. Ama bu yazıyı yazmak eğlenceliydi.

Hiç yorum yok: