22 Temmuz 2012 Pazar

Tour de France 2012

Önceki yıllara göre sönük geçen Tour de France'ı cool favorileriyle Bradley Wiggins kazandı. Favorilerin eksikliğine(facial hair olan değil de insan olanlar) ve tırmanış etaplarının azlığına rağmen haketti de denebilir. Çok sağlam zamana karşı performansları gösterdi.Wiggins'le ilgili güzel bir yazı: http://tr.eurosport.com/bisiklet/fransa-bisiklet-turu/2012/bradley-wiggins_sto3356730/story.shtml


Sky takımı genel olarak turda çocuğu koydu denebilir. Chris Froome genel klasmanda ikinci olurken, Cavendish bugünkü Champs-Elysees'de iyice uzaklardan başladığı sprinti ile turdaki 3. etap galibiyetini aldı. Çok sağlam çocuk, maaşallah. Sonuç olarak Britanyalı bisikletçiler bu sene tarihinin en başarılı turunu geçirmiş oldu.

Wiggins'in, Sky takımıyla ilgili doping dedikodularına basın toplantısında "Cunts!" şeklindeki çıkışı, kameralara ve Froome dallamasına karşı genel tavrı hoştu.

Voeckler de kırmızı benekli mayoyu aldı, pek sevmiyorum ibneyi, ama tura renk kattı denebilir.

Cadel Evans sıçtı, Frank Schleck'in yasaklı madde kullandığı ortaya çıktı. Üzücü.

2013'te, Tour de France'ın 100. yılında Andy Schleck ve Contador'un dönüşüyle efsane bir tur bekliyorum. Şimdiden heyecanla hopluyorum.

Hiç yorum yok: