19 Mayıs 2009 Salı

Uzun Olsun Ersin, Kalın Olsun Gersin.

Kerem'e ithafen,

Benim de kafam karışık bu aralar. Peh, aslında karışık yanlış kelime, kafam boş.

 "...temelsiz ve yıpratmaya dönük her ağzına geleni söyleme üslubuna da hiç katlanamam." Ben de katlanamıyorum. İnsanların birbirlerine bu kadar yabancılaşması, tartışma amaçlarının fikir teatisi değil de birbirlerini ezerek ego tatmini sağlamak olması, düşünmek yerine hüküm vermeleri çok saçma ve rahatsız edici.  

Ve tüm bunlar üzerimde yıkıcı bir etki yapıyor dönem dönem. Duygusal olarak bir kütükten farkım kalmıyor. İnsanların meseleleri umrumda değil, empati kuramıyorum. Sahip olmaktan çok mutlu olduğum, "Hepimiz aslında biriz, birbirimize benziyoruz, kardeşiz." bilincimi yitiriyorum. Toprağa bu kadar yabancılaşmış olmamız dehşete düşürüyor beni. 

Memleket meselelerine de ilgimi yitiriyorum tamamen. Türkan Saylan ölmüş. İki farklı kutubun iğrenç sataşmalarını okuyorum. Umrumda değil gerçekten, hiçbir şey hissetmiyorum. Aklıma bir düşünce gelmiyor. Abdullah Gül'e yargılanma yolu mu açılmış, bir şey olmuş. Zerre umrumda değil. Şenlikte PKK yazılmış mumlarla. Iı, hayır hiçbir şey yine. 

Dedim ya, ben de yabancılaşıyorum.

Savunacak bir şeyim olmadığından değil. Çok şey var savunmak istediğim. Lakin, muhataplarımın karşı argümanlarının ne kadar niteliksiz olacağını bu kadar açık seçik görünce, zaman zaman bu saçma sapan odunluk dönemlerine giriyorum işte.

Hiçbir şeyi umursamayan insan üslubu takınıyorum bir şey yazacaksam da. Zırh olsun diye.

Umarım kısa sürede çıkarım bu dönemden. Gazeteodtülü'de kızın yazısının altına "Hatun güzelmiş, selam ederim." diye yorum yazdım. Gurur duydum kendimle :)

Müziğe ilgim kaybolmuyor en azından hiç. Roxy Music şahane birşeymiş. Ne kadar çok bilmediğim grup var lan. 

En iyi ihtimalle, önümüzdeki birkaç yıl pek görüşemeyeceğiz sanırım Kerem. Seni seviyorum ve umarım ileride iyi şeyler olur. 

3 yorum:

Talemon dedi ki...

Yabancılaşma ve empatisizlik konusunda duygularını paylaşıyorum!

Buğra dedi ki...

Teşekkürler. Aynı duyguları paylaşan insanların da varolduğunu bilmek her zaman güzel bir şey.

Unknown dedi ki...

Buğracım ben de seni çok seviyorum canım..

Bu ara kolay günler geçirmiyorum, konuştuğumuzda anlatırım sana.

Yabancılaşma çok korkunç birşey gerçekten, topraktan başlayıp insanlar arasına kadar çıkıyor.

Karşılıklı duygularımızın ve doğanın yerine koyduğumuz şeylere bakmak laızm bence sorunun nerde olduğunu en iyi görebilmek için..