14 Mayıs 2009 Perşembe

Organize Your Life Around Your Dreams - and Watch Them Come True ya da Hoca Bana Sıfır Verme Lan Allahsız

Ölüyorum lan hastalıktan. Ne pis ülkeymiş bu Almanya. Bitirdi beni. Hiç halim yok ühühü.

Sktir, ampul patladı, ben iyisi mi gidip ampul alayım.

...

Üniversitede geçirdiğim yıllar boyunca giderek daha çok ayırdına vardığım bir özelliğimden bahsetmek isterim. Bu özelliği "5 failures in a row" diye isimlendiriyorum.

Şöyle ki, dönem ilk başladığında şahane bir insanım. Derslere gidiyorum[bir kısmına en azından, 8:40'ta başlıyor dersler]. Anlıyorum anlatılanları. Sorumluluklarımı yerine getiriyorum falan fişmekan. Sabah 7'de bile kalktığım oluyor.

İlk vizeye kadar herşey toz pembe. İlk vizeden de ekseriyetle sınıfın yüksek notlarından birini alıyorum. Sonra.. Sonra ise noluyor biliyor musunuz? Sonra, Polis filmindeki bir Haluk Bilginer gibi oluyorum, Fall of Max Payne oluyorum.

Derslere uyanamamaya başlamak ilk semptom. Şöyle anlatayım. 8:40 dersi için 7:00 bilemedin 7:10'da uyanmam lazım, tamam mı bebeğim? Peki, uyandığımda saatin 7:40 olduğunu gören ben ne yapıyorum? Götümü döne döne uyumaya devam ediyorum.[Ha, tabi gözlerimi kapatmadan önce bir tüh veyahut hasiktir kelimesi ağzımdan çıkmıyor değil, yiğidin hakkını yiğide vereyim.]

Bu küçük addedilebilecek örneği uzattığımı düşünmüyorsunuzdur umarım. Zira, hakikat odur ki bu örnek katiyen küçük değil! Bu örnek çığ altında kalmama sebep olan küçük kartopu adeta! Bu kartopu yuvarlanmaya başladığı vakit olay örgüsünün içinde kendimi kaybediyorum.

Dersi kaçırdıktan sonraki zaman zarfında 12'ye 1'e kadar uyuyorum.

Ve Gani Müjde'nin üzerine esprilerde bulunduğu kader neden-sonuç ilişkisinin kırılmaz zincirleriyle örüyor ağlarını.

Bir gün bir uyandığımda farkediyorum ki gece 4'te yatıp gündüz 1'de kalkan biriyim yine. Ders çalışan biri hiçbir zaman olmamışımdır bilgisini de araya sıkıştırmak isterim.
Çöküş hızlı oluyor. İkinci vize delilercesine patlıyor. 13:30'daki dersime zar zor uyandığım oluyor. Gerçi, ikinci vize delicesine patlayınca, insanın götü üç buçuk atıp finale kasar ya.. Ben yapmıyorum onu, ehehe. Düşüş trendinin ivmesi sabit kalıyor.

Nasıl tabular yıkmadım ki bu yolda? Örneğin birinci sınıfta, sabahladığım gecenin sabahında, evden çıkmama bir saat kalmışken biraz kestiriyordum. İlginçtir, uyanıyordum da. Şimdi ise fosur fosur uyuyorum. Son yarım saatine, son 20 dakikasına yetişebildiğim sınavlar oldu.[Ki sınavlar en aşağı iki buçuk saat falan oluyor.] Geçen dönem yeni bir eşiği daha aşmayı başardım ve sınavın tümünü kaçırdım.

Derslerde devam zorunluluğu olsaydı farklı olacağını düşünürdünüz değil mi? Iı, ben düşünürdüm en azından. Ama devam zorunluluğu olan, üzerine AA alacağım garanti olan tek ders olan İngilizce derslerinin, daha ikinci sınıfta almam gerekenini bile geçemedim derslere gitmediğim için.

"Okulu düzgün notlarla bitirmem gerekiyor lan, istediğim işi nasıl yapacağım sonra?" düşünceleriyle götüm atmıyor mu? Atıyor tabi. Eşşeğim ama işte. Otokontrol yoksunluğu demiştim ya.

Herneyse, bu dönem ise 5 failures in a row trendine daha da erken kapıldım. Devamsızlıklarımı falan doldurdum :) Kara Kule'yi arayan Roland gibi hissediyorum kendimi. Kıracağım ama bu sefer zinciri hayırlısıyla. Roland sebat ederse kuleye ulaşacak, biliyorum. NA almayayım ben de.



Not: 5 failures in a row terimi takdir edersiniz ki, sınav haftasında sınavların ard arda gelmesi olgusundan esin buldu. Top 5 yapmaya karar verdim bir sürü bu arada, önce top 5 evlenilesi kadınlar, sonra top 5 torunu olunası dedeler yapmak niyetindeyim. Megadeth Top 5 sonra da..

5 yorum:

alakasiz bisii dedi ki...

oha! hakkaten kontrol neyin bilmiyorsun? götünü 3.5 attırcak seni çalışmaya sevketcek şeyler bulmak gerek.
o puanla mezun olunca lise mezunu gözüyle bakmasınlar sonra???
çok fena haldesin...
bu arada ben de ders çalışmıyorum... ama düşünüyorum ki? olcak bi ara :)

Buğra dedi ki...

Teşekkür ederim :) Ortalamam çok kötü değil kanımca, alttan 3 dersim var 2.17 işte. Hem dönem arasındaki 18 ects'lik Almanca dersinden AA aldım.

alakasiz bisii dedi ki...

Afferim... Bişeyler de düzgün olsun dimi?
Sabah trigonometri çözdüm... 19 sorucuk...

S dedi ki...

kotu bisey sinavlari olmasi insanin. derse gitme zorunlulugunun olmasi falan. ustelik devam zorunlulugu dediginin aslinda sana bagli olmasi da cok boktan. gorebilecegin en kotu sey NA.

simdi, calisirken farkediyorum ki. sike sike kalkiyorum her sabah 6.30da..

keske misal, cost accountingden NA verse genel mudur bana ama

yemiyor ahah :)

Buğra dedi ki...

Hah, işte tam da bu söylemek istediğim! Benim inisiyatifime bırakmasınlar lan, vursunlar kırbacı ben çalışayım. Asker olsaydım :(