31 Mayıs 2009 Pazar

Ne ki Bu Şimdi?

Bu kadar güzel gözleri olan biri gördünüz mü hiç?

***

Bir yazı yazma ihtiyacını hissediyorum. Ama yazacak yeni birşeyim yok. Hala...

Nadasa yatırdım kendimi. Yumurtalarını alırım bu nadasın umarım. Nadasa yatmak kolay iş değil, sonuçta yumurtanın üstünde öylece durmak da başlı başına bir irade işi olsa gerek. Nadasa yatmanın anlamını endişe verici bir şekilde karıştırdığıma dair ciddi şüphelerim var.

***

Tutunamayanlar'ı okuyorum bu ara. Ve Selim karakterini sanki benim için yazmış Oğuz Atay...klşadlşjsakjda şaka.

***

Msn'de İletisinin yanına mütemadiyen 'Yok', 'Lütfen rahatsız etmeyin' tarzı şeyler yazan insanlar var ya. Onlar, şüphesiz ki tüm ilişkinizi kesmeniz gereken insanlardır.

***

Yılmaz Özdil oldum. Din ne acayip di mi? Bir de Ted Mosby. O kıl herif nasıl o dizinin baş karakteri olmuş?

***

İnsanın kendi dertleri hakkında sürekli düşünmesi hoş bir şey değil benje. Başarısız bir şekilde de olsa düşünmeme eylemini gerçekleştirmeye çalışıyorum. Katiyen yansıtmamak lazım düşünsek bilem.

***

Ya ama o değil de, geçen gün şeyi düşündüm. Düşündüğüm şu ki, çevredeki tüm insanlarla, gerçek anlamda, iletişim kurmaya çalışmak çok saçma birşeymiş gerçekten. Neden insanlara istediklerini vermiyoruz ki?

Kimin tipinden neyi isteyip neyi istemediği de anlaşılıyor pekala. Bak işte, şuradaki elemanlar random talk insanları. Onlarla hiçbir derinliği olmayan spor, içki tarzı konularda konuşman lazım. Beklenmedik bir hareket yaparsan, ürkütürsün onları. Beklediklerini ver, oyunu oyna.

İşte oradaki eleman da kız peşinde koşan, onu siktim bunu siktim diyen. Sen ondan daha terbiyesiz ol, diskodan kaldırdığın hayali kızı nasıl evire çevire siktiğini utanmazca anlat ona. Oyunu oyna.

Şuradaki de, dekolteden nefret eden "zekasıyla" ön planda olan feminist hatun. Onun yanında da açık giyinenleri aşağıla, zekasını öv. Oyunu oyna.

Süslenmiş ciks hatunun güzelliğini öv, götüne şamdan sokanın özgür ruhunu. Nükte yapman gereken yerde nükte yap. Zekice bir kelam etmen gereken yerde repliğini oku. Herkes için geçerli neredeyse. Oyunu oyna her şey daha kolay olsun.

***

Bu arada yazdığım bir yazıdan tiksinmem için genellikle ertesi günü beklemem gerekir. Bu yazıdan ikinci okuyuşumda tiksindim ehue. Hava bok gibi burada hala. Yarın çok eğlenceli bir yazı yazacağım.[Yalan]

ReginaSpektorTheKillsMoonspellTiamatKamelotCamelLilyAllen

5 yorum:

alakasiz bisii dedi ki...

Ted Mosby'i severim. İyi adamdır. Rocco's modern life'daki Rocco gibi :)

Ahh ben de bişeyleri başka şeylere benzetmeden duramıyorum işte.

Unknown dedi ki...

Buğracım yaklaşımların oldukça değişik ama mantıklı bence de.

İnsanlarla iletişim kurmanın çok rasyonel (getirisi götürüsünden fazla[cost-benefit he he]) bir hareket olmadığını geç de olsa fark ettim ben de.

Buğra dedi ki...

@alakasiz bisii,

Ted dallamanın önde gideni. :)

@ keremkılıç

Ne güzel lan, hala anlaşıyoruz :)

alakasiz bisii dedi ki...

Dallama deme ona...

Unknown dedi ki...

Niye anlaşamayalım ki olm :)