21 Ocak 2011 Cuma

AKP'nin bastığı düğme

Yine, yeniden...
Türkiye'deki gelişmeleri Gerçek Orada Bir Yerde programındaki şahıslar gibi çok cool bir şekilde ifade etmek, sosyolojik tespitler yapmak isterdim. Ama haberleri izlerken falan kuduruyorum. Yok ucubeymiş, yok aksırıncaya kadar içiyorlarmış. Aksırıncaya kadar içmek ne demek amına koyıyım ya. 23 yaşında içki içmek yasak olsun, koruyun gençleri. Muhteşem yüzyıl falan. Ertuğrul Bey ordan kamera şakası falan desin, başbakanına laf söyleyeceği yerde. Maçta başbakanı yuhalayanlar tespit edilsin, işlem yapılsın. Protesto serbest olsun, ama 'edebiyle' ve izin verildiği zaman serbest olsun.

Tamam kadrolaşın polis, asker, hukukçu vs. olarak. Halihazırdakiler de bi bok değiller zaten. Memleket de ne oluyorsa olsun. Siyasi stratejilerinizi ortamı germek üzerine kurun, kutuplaştırın ülkeyi, bölünüyorsa bölünsün, federasyon falan olsun. (O zaman sıçarsınız ama, fakir ve dandik bölgeler olan doğu, iç anadolu ve karadenizde takılırsınız.) Ülke gerildikçe gerçekten de oy oranınız artsın.(Ne güzel her şey.)

Kemal Kılıçdaroğlu da tam 0(sıfır) vizyon devlet memuru gibi çabalıyor gerçekten de(bir şeylere). Erzurum'a gidip kahvede tavla oynayıp kıtlama şeker ile çay içince iktidara geleceğini düşünüyor. Hayal kırıklığına uğrattı beni, küçük AKP olacaklar cidden Kerem'in dediği gibi.

MHP de şaka gibi hanımınız oy vermiyor, sokaktan adam bulun oy versin bize gibi şeylerle uğraşıyorlar.

Hüseyin Çelik var şimdi. "propanda(propaganda demek istiyor)." "Biyalingual(bilingual demek istiyor)." "Birbirimize sert yapmamızın bir anlamı yok." "Gugıl yalan söylemez." gibi şeyler söylüyor.

Dün de Genç Bakış'da öğrenci konseyi başkanları vardı. O da ayrı bir bombaydı.

Amına koyayım böyle yerin, günlük siyaseti takip etmeyi bırakıyorum kesinlikle.

3 yorum:

Duysev dedi ki...

niye bırakıyorsun beybi, ne güzel eğleniyorsun işte. Böyle stand-up'ı böyle eşşekli şakayı nerde bulucaksın allaasen. Ne demişler tecamüz kaçınılmazsa zevk zevk zevk.

kaan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Buğra dedi ki...

@duysev, ya aslında ülkenin içinde yaşamasak baya eğlenilebilecek olaylar çıkıyor :)

@kaan, yok tabi ciddiye almamak lazım da, orada bile kadrolaşmışlar abi. YÖK öyle süper böyle süper diye diye bitiremedi adamlar, sonunda Abbas Güçlü kazan kaldırdı, siz öğrenci temsilcisi misiniz yök temsilcisi misiniz diye.