4 Eylül 2012 Salı

Öncelikle utanç verici bir itirafla başlayalım: Taylor Swift'i güzel buluyorum.


Şimdi de birazcık daha derin şeylerden bahsedelim: Modern insan olarak sıkıntımız, atalarımıza göre  hayatımıza yön verirken sahip olduğumuz olanakların oldukça sınırlı olması. Bu durum birey olarak varlığımızın yok olmasına sebep oluyor. Çünkü önümüzdeki bir seçeneğin diğerinden farkı olmaması geleceği düşünmekten vazgeçmemize yol açmakta. 

Modern insan, "Becerilerini koruduğu ve şirketine, derneğine ya da sendikasına sıkı sıkıya sarıldığı sürece büsbütün yok olmayacağını hissetmektedir. Böylece aklın bireysel öznesi giderek sönen, söndükçe de balon gibi buruşan bir ego haline gelir."[1] 

Dahası önümüzdeki sınırlı seçenekler bize bir örgütün üyesi olmaktan fazlasını vermiyor.(Alıntıda belirtildiği üzere, şirket, dernek ya da sendika) Bir şirket ya da diğerinde çalışmak finansal getiriden öte bir şey farkettirmiyor. Ve bu getirileri elde etmek için iyi ihtimalle günlük 8-10 saatimizi kendimizi gerçekleştirmemizi hiçbir şekilde sağlayamayacak işlere harcamamız gerekiyor. Girişimcilik ise insanların, sistemin kuralları dışına katiyen çıkmadan sürünün kalanından üstün hissetmesini sağlayan bir mastürbasyon aygıtı gibi geliyor bana. 

Hali hazırdaki sistemde, akılsız, amaçsız, kimseye yararı olmayan bir makinenin dişlilerinden biriyiz. Bundan rahatsızım. 

Karlie'yi de çook beğeniyorum. 

Bu bahsi kapatırsak, şimdi de kariyer planlarıma geçmek istiyorum. 3 fikrim var. 

1) Uni Texas at Austin'e başvuracağım: Gerçi bu dönem notlarım tarrak gibi, muhtemelen kabul edilmem, ama hayırlısı. Bu üniversiteyi isteme sebebim, Texas'ın aklımda çok güzel çağrışımlar yapması. Örneğin, havanın hiçbir zaman soğuk olmaması ne kadar güzel. Moreover, Ozan isimli meymenetsiz arkadaşımın bile orada pek çok kez sevişmiş olması da önemli bir etken.

2) Modellik Agency'e başvuracağım: Bu ara forma girdim yine. 2-3 kilo versem iyi olabilir. Biraz da yaşım geçiyor gibi, ama neden olmasın. Bunu da model kızlarla hook-up olma fırsatı yaratabileceği için düşündüm.

3) Cruise Gemisinde çalışacağım: Kafa dinlerim, para biriktirip dağ gibi olan borçlarımı öderim. Hatta, tatil yörelerinde barmenlik, garsonluk falan yapacağım.



1) Horkheimer, Max, 2010, Akıl Tutulması, s. 154, Metis Yayınları

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Taylor cirkin olm

Buğra dedi ki...

hak veriyorum keremcim