28 Nisan 2012 Cumartesi

Bana kalırsa bilimin cool olduğu tek an edebiyatçıların bilim konseptli teşbihler yapmaya çalışıp sıçtığı anlar, ki neredeyse hep sıçıyorlar. Bunun dışında aklıma bir şey gelmiyor.

Denebilir ki, bilimle uğraşan insanlar ortalama üstü zekaya sahipler. Eh, olabilir belki. Ama sürekli sadece kendileri gibi tiplerle aynı ortamda oldukları için herkes kendini gerizekalı gibi hissediyor bence. Tabi bazı ego manyağı tipler öyle değil, normal insanlardan bahsediyorum.

Ayrıca, dünyada yapılamayacak bir meslek yok bence. Üniversiteye girebilecek kadar zekaya sahip birisi, istediği her tür bölümü bitirebilir. Sanat da bence antreman ve sol beyin aktiviteleriyle yapılabilir. Sanatın matematikten çok büyük bir farkı yok, ama daha cool. Sporculuk için ise uygun fiziksel yetenekler lazım.

Çok çalışılıyor bilim alanında, bize hiç bir yararı yok teknolojinin. Hiçbir şey aradığımız şeyi bulmamızı sağlayamaz, ama bilimde gözenek büyüklükleri, reaksiyonun olup olmaması, solar cell efficiency gibi şeylerle uğraşıyoruz.




Herkesin gizli gizli kendilerinin acayip derecede muhteşem varlıklar olduğunu düşünmesi çok komik değil mi ??

Hiç yorum yok: